DESIGN & BUILD

‘We brengen uw ideen tot leven’

Bij een Design and Build (D&B) draagt elk aannemer (van de verschillende percelen) de volledige verantwoordelijkheden binnen het project. Omwille hiervan wordt het risico van de opdrachtgever gereduceerd. Ontwerp en uitvoering van het project gebeurd op hetzelfde moment en bied zodanig veel flexibiliteit voor het vervullen van de verwachtingen van de opdrachtgever.

Naast dit belangrijke pluspunt biedt D&B ook voordelen voor de kostenbeheersing en de planning van de oplevering. Doordat de ontwerp- en bouwfasen met elkaar overlappen kunnen gebouwen dankzij de Design and Build methodiek sneller opgeleverd worden.

Daarbij worden de bouwkosten beter beheersbaar, de toegenomen synergie tussen ontwerpers, inkopers en bouwers zorgt voor minder onzekerheid en meer transparantie.

Randvoorwaarde voor een succesvol D&B proces is wel dat er duidelijke kaders worden gedefinieerd op gebied van het gewenste resultaat en de financiële kaders.

Overweegt u om een bouwproject middels D&B tot stand te laten komen en heeft u vragen over deze vorm van werken? Dan bent u goed terecht gekomen bij C to I.